chlorella spirulina
Vaud_Logo_Digitaal

Redactie Vaud

1 min. leestijd

Chlorella en Spirulina zijn allebei populaire superfoods. Maar wat zijn het precies? Waar komen deze superfoods vandaan? En wat zijn precies de voordelen voor de gezondheid. In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die bij de algen horen.

Wat is Chlorella?

Chlorella is een eencellige groene alg afkomstig uit zoete wateren. De letterlijke vertaling van Chlorella is: klein groen blad. Hetgeen wat Chlorella zo uniek maakt is haar hoge dosering chlorofyl, dit is de stof die de groene kleur geeft aan bladeren en planten. Naast dat het de groene kleur geeft, heeft het ook positieve effecten op de gezondheid. Om deze reden wordt de voedingsstof verwerkt in supplementen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Chlorella?

Chlorella bevat een hoge hoeveelheid voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Een van deze voedingsstoffen is bétacaroteen, wat bijdraagt aan het natuurlijk omzetten van vitamine A in het lichaam. Vitamine A speelt een grote rol bij het celdelingsproces, de huid, het gezichtsvermogen, het immuunsysteem en de slijmvliezen. Daarnaast heeft Chlorella invloed op het natuurlijk behouden van energie, veerkracht en gevoel van fitheid.

Wat is Spirulina?

Naast Chlorella bestaat er nog een alg die bekendstaat voor de gezondheid, namelijk Spirulina. Deze minuscule alg komt voornamelijk voor in zoute wateren en kan zowel als blauwe-Spirulina of groen-Spiruina voorkomen. Net als Chlorella heeft Spirulina verschillende positieve effecten op de gezondheid en wordt daarom ook verwerkt in supplementen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Spirulina?

Net als Chlorella, is Spirulina een bron van voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Zo bestaat de alg voor 65% uit eiwitten die  goed opneembaar zijn voor het lichaam en makkelijk te verteren. Daarnaast is het rijk aan antioxidanten dat helpt het lichaam te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Wat zijn de verschillen tussen Chlorella en Spirulina?

Zoals besproken zijn zowel Chlorella en Spirulina bevorderend voor de gezondheid, omdat ze ieder rijk zijn aan voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Toch zijn er enkele verschillen tussen beiden, namelijk;

  • De groene Chlorella alg komt voor in zoete wateren en de blauwe Spirulina komt voor in zout water.
  • Chlorella is rijk aan chlorofyl, wat een sterk ontgiftend effect heeft.
  • Spirulina bevat een hoge dosering eiwitten.
  • Chlorella bevat een hogere dosering bètacaroteen in tegenstelling tot Spirulina.
  • Spirulina bevat fycocyanine wat een krachtig antioxidant is.

Aanbevolen artikelen:

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *