Chlorella: spirulina, poeder en werking

Chlorella is een steeds populairder superfood omdat het veel positieve gezondheidseffecten heeft.  Wat doet Chlorella met je lichaam? Wat doet Chlorella met je darmen? Is Chlorella gevaarlijk? Hoe lang moet je Chlorella gebruiken? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die hierbij horen.

Wat is Chlorella?

Chlorella is een eencellige groene alg die voorkomt in zoet water. De letterlijke vertaling van Chlorella is: klein groen blad. Wat de alg zo uniek maakt is zijn hoge dosis chlorofyl, de stof die de groene kleur geeft aan bladeren en planten. Naast de groene kleur heeft het ook positieve gezondheidseffecten. Daarom wordt de voedingsstof verwerkt in hedendaagse gezondheidssupplementen. 

Chlorella werking: wat doet Chlorella met je lichaam?

De positieve effecten van Chlorella zijn te danken aan de grote hoeveelheid voedingsstoffen, mineralen en vitaminen die het bevat. Het supervoedsel wordt vooral gebruikt omdat:

  • Het goed is voor een normale darmfunctie, lever en spijsvertering.
  • Het helpt de bloedsuikerspiegel gezond te houden en het cholesterolgehalte normaal te houden.
  • Het helpt bij de spijsvertering en is goed voor de lever, galfunctie en nieren.
  • Ondersteunt het immuunsysteem en activeert de natuurlijke energie van het lichaam.
  • Het is goed voor de darmflora en voor het evenwicht van gunstige en ongunstige bacteriën in de darmen.

Chlorella bijwerkingen

Er zijn momenteel geen bijwerkingen bekend van het gebruik van de groene alg in supplementvorm. Dit betekent dat het gebruik van Chlorella-bevattende supplementen veilig is, mits de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet wordt overschreden. Het is daarnaast mogelijk dat bestaande allergieën (schaaldieren, noten, vis, rundvlees, enz.) bijwerkingen kunnen veroorzaken. Deze bijwerkingen zijn niet te wijten aan de groene algen, maar aan de toegevoegde stoffen in het product.

Chlorella Spirulina

Naast de in dit artikel besproken alg bestaat er nog een alg die bekendstaat voor de gezondheid, namelijk Spirulina. Deze minuscule alg komt voornamelijk voor in zoute wateren en kan zowel als blauwe-Spirulina of groen-Spiruina voorkomen. Net als Chlorella heeft Spirulina verschillende positieve effecten op de gezondheid en wordt daarom ook verwerkt in supplementen.

 

Verschil Chlorella en Spirulina

Zoals besproken zijn beide algen bevorderend voor de gezondheid, omdat ze ieder rijk zijn aan voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Toch zijn er enkele verschillen tussen beiden, namelijk;

  • De groene alg komt voor in zoete wateren en de blauwe Spirulina komt voor in zout water.
  • Chlorella is rijk aan chlorofyl, wat een sterk ontgiftend effect heeft.
  • Spirulina bevat een hoge dosering eiwitten.
  • Chlorella bevat een hogere dosering bètacaroteen in tegenstelling tot Spirulina.
  • Spirulina bevat fycocyanine wat een krachtig antioxidant is.

Supplementen

Vanwege de vele positieve effecten op de gezondheid wordt de voedingsstof verwerkt in de vorm van verschillende supplementen, zoals poeder en tabletten.

 

Chlorella poeder

De voedingsstof wordt meestal eerst verwerkt in de vorm van een poeder. Dit poeder kan vervolgens in water worden opgelost en gedronken.

 

Chlorella tabletten

Daarnaast worden Chlorella tabletten aangeboden als supplement. Dit is de meest populaire en gebruikelijke manier om de voedingsstof te consumeren.

Shop gerelateerd aan chlorella

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Chlorella: spirulina, poeder en werking’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *