Zwanger worden: Hoe zwanger worden?

Zwanger worden: hoe zwanger worden? Er zijn een aantal essentiële adviezen bij het hebben van een kinderwens. Wat kan ik doen om sneller zwanger te worden? Hoe verhoog je de kans op een zwangerschap? Hoe lang blijven liggen na seks zwanger worden? Hoeveel procent na 1 maand zwanger? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die hierbij horen.

Zwanger worden (tips)

Wat kan ik doen om sneller zwanger te worden? Hoe verhoog je de kans op een zwangerschap? Het zijn vragen die veel koppels stellen als zij de wens hebben om zwanger te worden. Er zijn een aantal adviezen voor mannen en vrouwen die een kinderwens hebben:

  1. Slik foliumzuur
  2. Inzicht in menstruatiecyclus en vruchtbaarheid
  3. Gezonde voeding
  4. Denk aan uw gemoedstoestand
  5. Sporten, niet te veel
  6. Geen drugs, alcohol en sigaretten
  7. Voorbereiding op de komst van een baby
  8. Raak niet te snel in paniek
  9. Verhoog de kans op een succesvolle eisprong
  10. Verhoog de zaadkwaliteit

Symptomen vruchtbaarheidsproblemen man

1. Slik foliumzuur

Een belangrijk advies voor als men zwanger wil worden, is het slikken van foliumzuur. Het heeft niet direct invloed op de snelheid waarmee en vrouw haar bevruchting bereikt, maar is wel heel belangrijk voor de vroege ontwikkeling van een ongeboren kind. Begin met het innemen van foliumzuur zodra u probeert zwanger te worden. Bent u zwanger? Dan krijgt het embryo in de buik meteen de extra stoffen die het nodig heeft.

De Gezondheidsraad adviseert zwangere vrouwen ook om voor de zekerheid 10 mcg extra vitamine D in te nemen. Zo is de kans kleiner dat u een baby krijgt met een te laag geboortegewicht.

 

2. Inzicht in menstruatiecyclus en vruchtbaarheid

Het hebben van inzicht in de menstruatiecyclus vergroot de kans om zwanger te worden. In iedere cyclus van 28 dagen zijn er een aantal vruchtbare dagen. Deze dagen liggen vlak voor en tijdens de dag van de eisprong (14 dagen na de eerste dag van de menstruatie). Om precies te weten wanneer de eisprong zal plaatsvinden, kan er gebruik gemaakt worden van een ovulatietest. Gebruik deze informatie voortaan om geslachtsgemeenschap te hebben vanaf 3 dagen voor de eisprong als de cyclus regelmatig is. Dit verhoogt de kansen om snel zwanger te worden.

 

3. Gezonde voeding

Gezond en gevarieerd eten verhoogt de kansen om zwanger te worden. Vanaf het moment dat u zwanger bent, krijgt uw baby direct de juiste voedingsstoffen binnen. Daarnaast is het belangrijk om een gezond BMI te hebben tussen de 20 en 25. Overgewicht kan de kans op een gezonde zwangerschap verkleinen. Als u wilt afvallen, kunt u dat het beste vóór de zwangerschap doen.

 

4. Denk aan uw gemoedstoestand

Naast goede voeding is het belangrijk om goed in uw vel te zitten. Een stabiele relatie en niet te veel stress verhogen de kans om gezond zwanger te worden.

 

5. Sport, maar niet te veel

Lichaamsbeweging is goed en heeft verschillende positieve effecten. Het is goed voor uw gezondheid en vergroot zo de kansen om zwanger te worden. Maar te veel bewegen kan slecht zijn voor de vruchtbaarheid. Daarom is het advies om te sporten als u zwanger wilt worden, maar hierin niet te overdrijven.

 

6. Geen drugs, alcohol en sigaretten

Daarnaast is het belangrijk om drugs, alcohol en sigaretten te vermijden als u zwanger wilt worden. Deze middelen hebben zowel invloed op de vruchtbaarheid, als op de gezondheid van het ongeboren kind.

 

7. Voorbereiding op de komst van een baby

Een baby brengt grote veranderingen in het leven met zich mee. Het is daarom geadviseerd om vooraf na te denken over uw woonsituatie en baan. Hoe gaat u dat combineren met het ouderschap? En weet u welke kosten u kunt verwachten als u een kind krijgt? Een goede voorbereiding op uw zwangerschap zorgt voor een prettige start voor u en uw baby.

 

8. Raak niet te snel in paniek

De meeste koppels raken niet zwanger binnen de eerste 3 maanden. Zelfs na een jaar lukt het 1 op de 10 gezonde, jonge stellen niet. Raak dus niet te snel in paniek. Het is mogelijk dat u of uw partner onvruchtbaar of verminderd vruchtbaar is. Als het na een jaar nog niet gelukt is om zwanger te worden, is het verstandig om een afspraak te maken met uw huisarts.

 

9. Verhoog de zaadkwaliteit

Het kan gebeuren dat een man vruchtbaar is, maar dat de kwaliteit van zijn sperma niet optimaal is. Lees meer over het verhogen van de vruchtbaarheid van de man: https://www.vaud.nl/vruchtbaarheid-man-verhogen/

Shop gerelateerd aan zwanger worden

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Zwanger worden: hoe zwanger worden?’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *