collageen supplement
Vaud_Logo_Digitaal

Redactie Vaud

1 min. leestijd

Een collageen supplement kan de vorming van collageen of het collageen gehalte ondersteunen. De stof collageen heeft namelijk verschillende ondersteunende functies die bijdragen aan de gezondheid. In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken die bij collageen supplementen horen.

Wat is collageen precies?

Collageen is een essentieel eiwit dat voorkomt in het lichaam en stevigheid en elasticiteit geeft aan het bindweefsel. Zo zorgt het voor de stabiliteit van botten, spieren, gewrichten, pezen, de huid en overige bindweefsels. Als het bindweefsels niet ondersteunt zou worden door collageen, zou het een gelachtige structuur hebben.

Daarnaast kan het lichaam tot het 25ste levensjaar zelf collageen aanmaken, wat vervolgens afneemt tot het 50ste levensjaar. Na deze periode kan het lichaam zelf geen collageen meer produceren. Een collageen supplement kan daarom een ondersteuning bieden.

Voordelen collageen

Collageen heeft een aantal positief kenmerkende aspecten op het lichaam:

  • Ondersteuning van het bindweefsel
  • Het zorgt voor huidelasticiteit
  • Beschermt de spieren
  • Houdt gewrichten soepel
  • Beschermt de organen

Collageen supplement

Zoals besproken neemt de productie van collageen door het lichaam na het 25ste levensjaar af en stopt dit volledig na het 50ste levensjaar. Terwijl de gezondheidsvoordelen essentieel zijn. Het kan daarom een uitkomst bieden om het collageen gehalte in het lichaam te ondersteunen met behulp van een supplement.

 

Collageen poeder supplement

Een collageen supplement in de vorm van een collageen poeder is de puurste vorm van de bouwstof. Over het algemeen bevat deze vorm namelijk geen onnodige vulstoffen wat bijdraagt aan de werking ervan. Daarnaast is de poeder gemakkelijk op te lossen in verschillende maaltijden of dranken.

 

Collageen tabletten/capsules supplement

Daarnaast zijn tabletten en capsules een andere effectieve vorm van een collageen supplementen. Over het algemeen bevat het dezelfde voedingsstoffen als de poeder, alleen zijn hier vaak vulstoffen aan toegevoegd wat niet direct bijdraagt aan de werking ervan. Daarentegen is het gebruik van deze vorm zeer gemakkelijk.

 

Overige collageen producten

Tot slot zijn er verschillende collageen producten ontwikkeld en vrij verkrijgbaar, zoals: crèmes, serums, maskers en oliën. Echter is de werking hiervan minimaal in tegenstelling tot de eerder genoemde supplementen.

Aanbevolen artikelen:

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *