Skip to content

Collageen supplement

Een collageen supplement kan de collageenvorming en het collageengehalte ondersteunen. In feite heeft de stof collageen verschillende ondersteunende functies die bijdragen aan de gezondheid. In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die verband houden met collageen supplementen.

Collageen supplement: wat is het?

Collageen is een essentieel eiwit in het lichaam dat stevigheid en elasticiteit geeft aan het bindweefsel. Het zorgt voor de stabiliteit van botten, spieren, gewrichten, pezen, huid en andere bindweefsels. Als het bindweefsel niet door collageen zou worden ondersteund, zou het een gelachtige structuur krijgen.

Echter kan het lichaam tot het 25e levensjaar zelf collageen aanmaken, waarna dit langzamerhand afneemt tot het 50e levensjaar. Na deze periode kan het lichaam zelf geen collageen meer aanmaken. Een collageen supplement kan ondersteuning bieden en is daarom een veel gebruikt product.

Gezondheidsvoordelen collageen supplement

Een collageen supplement in poedervorm brengt verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo hebben verschillende wetenschappelijke studies aangetoond dat collageen een effect heeft op:

  • De elasticiteit van de huid (bij huidveroudering)
  • Versteviging van de huid
  • Flexibiliteit van gewrichten
  • Vorming van kraakbeen
  • Ondersteuning van botten
  • Ondersteuning van de spieren

Collageen supplement

Zoals gezegd, neemt de productie van collageen in het lichaam langzamerhand af na het 25stelevensjaar en stopt volledig na de leeftijd van 50 jaar. Terwijl de voordelen voor de gezondheid essentieel blijven. Het kan een uitkomst zijn om het collageenniveau in het lichaam te ondersteunen met behulp van een collageen supplement.

 

Collageen supplement poeder

Een collageen supplement in de vorm van een collageen poeder is de zuiverste vorm van de bouwstof. Over het algemeen bevat deze vorm geen onnodige vulstoffen, wat bijdraagt aan de effectiviteit. Bovendien is het poeder gemakkelijk op te lossen in diverse maaltijden of dranken.

 

Collageen tabletten/capsules

Daarnaast zijn tabletten en capsules een andere effectieve vorm van een collageen supplement. Over het algemeen bevat het dezelfde voedingsstoffen als poeder, alleen worden hier vaak vulstoffen aan toegevoegd die niet direct bijdragen aan het effect. Aan de andere kant is het gebruik van deze vorm erg gemakkelijk.

 

Overige collageen producten

Tot slot zijn er verschillende collageenproducten ontwikkeld die vrij verkrijgbaar zijn, zoals: crèmes, serums, maskers en oliën. Het effect hiervan is echter minimaal in tegenstelling tot de eerdergenoemde supplementen.

Shop gerelateerd aan collageen supplement

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Collageen supplement’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.