Gezond en glanzend haar, wie wilt dat nou niet? Wellicht heeft u al talloze shampoos en verschillende soorten conditioner geprobeerd. Al deze producten kunnen zeker effect hebben, maar gezond en glanzend haar komt vaak van binnen uit. Wellicht klinkt dit bekend, maar door de juiste voeding te consumeren blijft het haar sterk, gezond en behoudt het zijn glans.

Wij geven graag een overzicht over welke voeding goed is voor het haar:

 

  1. Ei

Eieren zitten boordevol proteïnen en dit is een belangrijke bouwstof voor het haar. Daarnaast zitten er in eieren vitamine B12, deze dragen bij aan het proces van cel vernieuwing. Dus ook van uw haar en huid.

 

  1. Spinazie

Deze groene groente bevat veel IJzer, Foliumzuur en Vitamine A en C. Deze voedingstoffen bieden een ondersteunende functie voor het haar. Daarnaast is IJzer tekort een belangrijke oorzaak voor haarverlies, dus voor gezond en glanzend haar is IJzer noodzakelijk.

 

  1. Vette vis

Vette vis is de juiste voeding voor het haar. Veel soorten vette vis zijn rijk aan Magnesium. Een voedingsstof dat bijdraagt bij het proces van cel vernieuwing. Juist deze cel vernieuwing is noodzakelijk voor het haar.

 

  1. Noten

Seleen is de stof die voornamelijk in noten zit. Deze stof zorgt ervoor dat de haren sterk en in goede conditie blijven. Vooral in Paranoten zit veel seleen.

 

  1. Schaal- en schelpdieren

Voornamelijk garnalen en oesters bevatten de juiste voedingsstoffen voor het haar. Deze dierlijke producten zijn rijk aan Zink en zijn noodzakelijk voor het hebben/houden van glanzend haar.

 

Kent u nog bepaalde voeding die zorgt voor gezond en glazen haar? Laat het ons graag weten, door te reageren in de opmerkingen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.